Opetusta tukeva tehtävä


Tee tehtävä, joka kertaa opetusta sekä auttaa soveltamaan sitä elämään.

Tehtävä voi olla sellainen, jonka lapsi saa mukaan kotona tehtäväksi tai sellainen, joka tehdään opetuksen jälkeen kerhossa/tapahtumassa. Tehtävän voi tehdä myös yhdessä lasten kanssa. Esimerkiksi opetushetken jälkeen jaa porukka ryhmiin, jokaiseen ryhmään oma aikuinen, jonka johdolla lapset tekevät tehtävän ja samalla keskustelevat opetukseen liittyvistä asioista.

Tehtävässä ei ole siis kyse askartelusta, vaan tehtävästä, joka auttaa lasta soveltamaan opetuksen sisältöä omaan elämäänsä. Toki siihen voi joskus liittyä myös pientä askartelua.

Esimerkkejä:

Kun opetat rukouksesta, voi tehdä pienen rukouskalenterin, joka lähtee kotiin mukaan. Tai jos opetat raamatunlukemisen tärkeydestä, annan raamatun lukuopas, yhden esimerkin löydät klikkaamalla tästä tai tilaa Lastenmissiolta “Joka päivä Jumalan kanssa-vihkosia”. Muista käydä läpi, miten kalenteria käytetään ja seuraavilla kerroilla kysellä ja keskustella onko rukouskalenteri / raamatunlukuopas ollut käytössä ja millaista iloa siitä on ollut.

Jos opetat teemalla “kuka olen” voit käyttää vaikka tällaista tehtävää, joka aukeaa klikkaamalla tästä. Tämän voi tehdä opetuksen jälkeen aikuisen johtamana ja keskustella samalla opetuksiin liittyvistä teemoista.

Jos opetat Isä meidän rukouksesta, voit tehdä tehtävän, jossa rukouksen osat ovat “menneet sekaisin” ja lasten täytyy etsiä itselleen kaikki osat ja koota niistä taulu, jonka voi sit vaikka laminoida, jos sellainen on mahdollista. Tulosta rukous paperille, niin monelle, kuin lapsia on. Pilko osiksi ja levittele laput kerhohuoneeseen ja sitten lapset vaan etsimään ja kokoamaan omaa Isä meidän -rukoustaulua.